pikapika

imorse så gick jag o elin med hanna på kvinnogrupp. jag o elin har aldrig varit på någon sådan grupp så det där med klädseln visste vi inte riktigt vad koden va. i våra huvuden föreställde vi oss ett rum med kvinnor som satt o prat. så hur fel kan man klä sig. elin valde en lång klänning o jag tog en vit t-shirt med en vit kjol med gröna små blommor. glad traskade vi iväg. men skulle vi sitta i ett hus? nej, vi skulle ryka ogräs på en åker där dom ska plantera majs o bönor. min kjol hade en viss tendens till att blåsa upp så jag försökte knyta en sjal runt höften som skulle hålla den nere. just nu är vi emellan två regnperioder här, o även om det inte va så längsen det senste regnet föll så har dammet börjat damma så det blåser grått o rött damm överallt i ögonen i munnen på kläderna osv. min vita t-shirt var lite minder vit o elin hade inte den mest praktiska klänningen att röja ogräs i. men en upplevelse va det. efter ogräs röjet, mjöllk drickandet o ägg ätandet så vart vi hembjudna på lunch till en pastor som har hand om grupperna, innan det var dags för nästa grupp för dagen. hanna tyckte inte att jag såg så kry ut o jag kände mig inte på topp så jag blev hem skickad. pastorn körde hem mig på en moppe(cross aktig sak). o det är bland det underbarste jag har åkte. att åka runt på kringelkrokiga vägar med det röda dammet, solen som skiner, majsen som växer högt på båda sidorna vägen, barnen som går i sina fina skoluniformer hem från skolan o doften av afrikas landskap, det är så underbart. så nu vill jag ha en egen moppe att köra runt på. vet dock inte vad en sån kostar. men jag byter gärna bort bilen mot en sån. det är så man ska uppleva afrika, på en moppe(eller kanske en motorcykel om man kan köra sånt).

massa mössor blev de

på zanzibar så är det varm, det är vamrt o fuktigt. men jag lyckades ändå köpa mössor för många slantar(i svenska mått). jag varm varm, svettig o trött o ville ha dom där mössorna. min bror ville oxå ha en mössa så vi handla mössor. david köpte en brun virkad mössa med lite skärm, smart av honom eftersom han hade glömt mössa o skulle snart fara hem till iskalla sverige. jag köpte fyra mössor. alla virkade o fina. 3 med liten skärm o en som ser ut som en vanlig keps fast virkad då. det kan ju bli så att det är en köld chock som väntar på mig oxå när jag kommer hem i maj. det vet man ju aldrig. o jag har hört att den stora regnperioden som kommer börja i mars kan bli kall fram emot maj. eller ja,, det blir kallt här någon gång i juni/juli runt 15grader kan det gå ner till då o ibland ännu kallare. jag vet att jag inte är här då. men jag är förberedd för alla köld chockar som ligger o lurar på mig. 

med ett öga rött!

helen, jag saknar er jätte mycket. hanna tog med ett tidningsutklipp från nkp när prinsen står o spelar bas. blir så glad över att se honom.

idag har ilskan lagt sig lite, men jag har vägrat att sätta mig i bilen så därför vart det taxi in till stan idag. jag står fast vid mitt beslut! idag har jag köpt ögondroppar idag till mitt inflamerade öga, rött o varigt är det. frågade hanna v om något bra som jag kunde köpa. hoppas nu att det blir bättre snart. det är inte så farligt men det är inte det trevligaste att gå med ett öga rött.
under en tid nu har jag tappat mycket hår. inte lite, mycket! började gråta en gång när jag tog i schampoo o fick med en stor hår tuss. jag o elin googlade lite o det stod att det kan bero på järnbrist. jag har nu käkat järntablatter i över en månad plus en annan vitamin tablett jag hittat som ska vara bra för håret, men inget har hjälpt. så i morse när jag tog min lariam tablett funderade jag på vad alla biverkningarna var på denna tablett, för som är många. satte mig o läste. där stod det. vanliga biverkningar, håravfall. så nu vet jag ju iaf varför mitt hår trillar av, det är LARIAMETS fel.

nä vad negativt det blev nu igen. har kommit på att jag ofta skriver ner tråkiga nyheter här. det är inte så illa hela tiden ska jag tala om. idag gick vi runt inne i arusha o det är en trevlig stad. tycker verkligen om den. imorron ska jag till kyrkan o leka med barnen som kommer dit vid 4. sen ska jag börja jobba lite här på radion med pappersarbete o spela in allt analogt till digitalt tror jag att det var. ni ska inte oroa er för mig. jag har det bra, jag trivs o jag älskar att vara här. jag lär mig mycket speciellt om mig själv. blir ibland imponerad över hur jag klara av saker o ibland besviken på att jag inte klara annat.
igår fick jag igång spotify är på datorn, första bandet jag letade upp var knekta kungar. jag dansade o sjöng av hela hjärtat av glädje till deras musik. ibland krävs det inte mycket för att man ska bubbla av glädje. tack kristinehamn gossarna för er underbara musik som kan glädja mig i afrikaland.

det är inte jag, det är du

jag älskade dig, försvarade dina brister o fel. folk klagade o skrattade åt dig, jag sa att du var unik o charmig, jag försökte vårada dig så gott jag kunde o hade vetskap till. men när jag behövde dig som mest svek du mig. nu får du stå där o skämmas. jag vill inte ha dig längre du förstörde min dag! jag saknar mammas o pappas SAAB!

idag lämnade mina syskon mig kvar här i tanzania efter 2 underbara veckor. jag älskar mina syskon för er som har missat det. eftersom jag vet att vi är i afrika så sa jag att det är nog bäst att vi åker vid halv ett redan. deras plan skulle gå 15.50 o det tar ca 1 timme till flygplatsen. när vi är vid den sista infarten till arusha ringer min telefon. det är flygplatsen som undrar vart hanna, david o sanna är. planet har flyttats till 13.30! hur har dom mitt numer? jo, jag sa många gånger o tydligt till mina syskon att ta med adressen till mitt hus för att skriva på pappret för att få visum. tar mina syskon med någon adress? näpp, men dom lyckas att övertala tullen att mitt telefon numer räcker. okej! nu har jag jätte bråttom. våran bil är inte känd för att gå snabbt, den låter värre än en taktor o alla däcken är dåliga. jag känner mig inte säker i den längre. jag kör o kör o ber. pang!! ett däck exploderar! vårat domkarft är trasigt vad gör vi? som tur är bor vi i tanzania. vilket innebär att när det är problem så stannar folk o hjälper till. vi övertalar en man att köra hanna,sanna o david till flyget för en hög summa pengar. dom åker iväg, kvar står jag o elin med en skitbil o några killar som ska hjälpa oss. dom åker, jag står kvar, tårarna rinner, elin försöker trösta jag är ledsen, förstörd, känner mig övergiven, varför kan ni inte stanna? jag hatar våran bil. jag vill aldrig mer köra den. jag hatar den! det är slut, jag vill ha våran fina SAAB. den skulle inte överge mig vid vägkanten med punka när mina syskon ska fara. flygplatsen ringde o ringde vi övertalade dom att dom snart skulle vara där. hanna ringer, bilen som skulle köra dom har gått sönder o dom måste leta efter en taxi. jag gråter, elin säger till flygplatsen att dom är framme snart. vi väntar våran bil blir lagad av killarna(tack!) jag hatar bilen. dom ringer o säger att dom måste låta planet flyga iväg, vi säger jaha, kan ni fixa in dom på ett annat flyg? hanna ringer, jag kan inte prata för vi ska lyfta! dom hann, jag vet inte hur. jag är arg o ledsen. jag o elin åker o köper en stor låda glass. jag tröst äter. är fortfarande ledsen. bilen är parkerad utanför huset o jag vill inte köra den mer.

zanzibar

idag har vi gjort stan. först en sväng till indien som har allt mellan himmel o jord till bra priser. mycket handlat av sanna,hanna,david plus av mig o elin. när vi skulle fara så tyckte en kille att han skulle ha pengar av mig eftersom han vaktat bilen. men eftersom jag inte frågade honom om att göra det så sa jag snällt men bestämmt nej det får du icke. han blev arg o ville fortfarnde ha pengar jag blev argare o backade därifrån. han spottade mot bilen o stackars hanna som hade fönstret öppet fick på sig, jag fattade inte vad som hände på direkten så jag åkte. hade jag fattat så hade jag stannat o grabben skulle få veta ett o annat. for vidare till shoprite o handlade lite mer, sen till for vi till big bite o käkade indiskt, gott!

igår kväll kom vi tillbaka efter 5 blöta,svettiga, härliga dagar på zanzibar. zanzibar har ingen ström för tillfället, något har gått sönder i havet o strömmen kommer kanske tillbaka den 20 feb. detta innebär att på nätterna när inte generatorn kan vara på(det råder brännsle brist nu oxå på ön!) kan det bli lite varmt. men jag har ändå tyckt att det varit okej. vi lyckades pricka in så vi både på samma hotell som susanne reuter (yrrol, svensson svensson m.m). o hon är ju bara för go o rolig. tjatade med alla o hade kommentarer. jag hade en kanga(tyg som kvinnor ofta har på höfterna där det alltid står en mening på) på huvudet. susanna kommer fram o frågar om det är en sån där som det kan stå precis vad som helt på, typ ta dig i arslet. sant som påståendet är så svarade jag, ja det är det. men jag fattar ett ord o så det står något med gud på min. då kommer susanne med kommentaren, ja det kan ju faktiskt stå ta dig i arslet gud, det vet vi ju inte. o det hade hon ju rätt i. eftersom jag inte fattade mer än ett ord o inte lärt mig vad ordet arsle är på swahili så kunde jag ju inte säga emot.
vi hängde inte bara på hotellet. vi åkte iväg på en snorklings tur. jag, hanna o sanna var ju totalt värdelösa på det där med att snorkla. vi hypper ventilerade i snorkeln så vi vart yra o trötta. o vi fattade inte hur man skulle simma med dom där simmfötterna. men tervligt var det. vi såg lite fiskar oxå plus delfin.
jag tyckte att allt hade flötit på för bra för att vara afrika, inget som krånglat är för bra för att vara sant här i afrika så allt kom i fredags när vi skulle hem. jag stog i bank kön för att ta ut pengar. detta är något som är väldigt svårt när man inte har plånboken med kortet med, ska jag tala om. vart är min plånbok? jo på hotellet 40 minuter från stonetown. springer till ett internet cafe för att hitta ett numer till hotellet. ringer dit, det fixas så att en kille ska komma in till stan halv 4 för att lämna den o sen köra oss till flygplatsen där vi ska ta flyget halv 6. kvart över 4 har inte bilen kommit hmmm, jag vet att det är afrika men jag vet inte om planet vet att jag vill med det. men 20över kommer bilen o kör iväg oss. när vi sitter i väntsalen upptäcker jag att jag har tappat bort mitt boardingpass. jaha, det är ju bara börja leta hittar det vid säkerhetskontrollen, går på planet o upptäcker att dom 30 minutrarna vi har i dar på oss att byta plan till arusha är nu bara 25minuter. kommer till dar skyndar oss ut ur planet får gå backvägen med en personal så vi ska hinna med vårat flyg o när vi kommrt ut till flyget med vårat nya boardingpass vilket plan går vi på? jo det vi precis stressade ifrån. vi ska flyag vidare med samma. THIS IS AFRICA! jacke kom o hämtade oss på kia sen for vi till khans för lite väl behövlig mat o sen när vi kom hem tappade jag bort telefonen, ibalnd är livet lätt ibland får man vara glad om man vet vart man själv är!


djur i naturen

Imorse fick vi ett möte på den smala grusvägen som leder ner till ngorongoro. Det var icke en bil, icke heller en buss men en väldigt stor elefant. Om elefanter kan vakna på fel sida så gjorde denna det, annars så hade den bara något emot våran bil. för den kom emot oss på ett lite argt sätt. Vi bakade, den följde efter. Vi fortsatte att baka o den fortsatte att följa oss. Men efter ett tag blev den hungrig o käkade så då smög vi oss förbi den. Ibland är det spännande!

 

Igår klockan 9 kom bilen o hämtade oss. vårat mål igår var lake manyara.  Vi han inte ens komma till national parken innan en flock zebror stod efter vägen o åt. Vi åkte även förbi några hyddor där en masajman bor med sina 36 fruar och 150 barn(undrar om han ser skillnad o kan namnen på alla barnen?)! helt sjukt tycker jag. Om man tycker att det är mycket tjat på ett fruntimmer fatta 36. Men det är ju klart, här får man väl inte säga ifrån, det är ju manen som bestämmer. Tur att jag inte är masaj! Kom iaf fram till parken o nästan direkt vi kommit dit vart det fart på bilen för att ett hett tips hade nått chaufförens (karim) öron. Vi åkte fram till några träd o stirrade o efter en lite stund kunde vi se den. Förra året såga karim inte detta djur en ända gång i lake manyara o man brukar bara se den i serengeti. Han upprapade gång på gång vilken tur vi hade som fick se den här. Djuret som låg uppe på en gren o slappade var en leopard. Första djuret var nu av checkat på the Big 5 listan. Vi for vidare o fick se elefanter(djur nr2, check!), bufflar(djur nr3, check), gnuer, giraffer, flodhästar, olika apor osv. efter några timmar åkte vi till hotellet för att äta(super gott) o vila oss.

 

Idag lämnade vi hotellet för att åka till ngorongoro national park. Starten på dagen blev spännande. Elefant möte o nästan direkt vi kommit ner i kratern så kom 2 geparder gående brevid bilen(bilder kommer att komma). Än en gång fick vi höra vilken tur vi hade. Sen åkte vi vidare ojdå, där ligger det visst ett stort lejon(djur nr4, check). Dom är väldigt stora ändå dessa lejon. Det blev två till lejon under dagen på nära håll. Ett som la sig under bilen för att få lite skugga. Man är inte så kaxig när lejonen kommer gående brevid bilen o man har öppet tak. På långt avstånd lyckades vi se 13 av dom 18 noshörningarna(djur nr5, check, klart!) som finns i kratern. Tusen tals zebror o gnus, antiloper, o väldigt många babianer, hyenor o fåglar blev det.

Detta land är ju faktiskt bland det vackraste jag vet. Brukar aldrig bry mig riktigt om hur naturen ser ut. men här blir man lycklig när man ser den. Det är så maffigt o storslaget! 2 riktigt lyckade dagar har det varit. Om ni har möjlighet, kom till tanzania o njut!


watch out lejon here we comes!

idag har vi varit på lite rund vandring här på stationen o sen vidare in till ngramtoni. vi ska snart dra in till arusha för att äta lite kvälls mat.
imorrn drar jag, syster, broder och sanna på safari i 2 dagar, najs! om ni undrar o tycker att jag skriver lite nu beror det på att jag inte har tid för detta. jag umgås ju med mina käraste!

lycklig!

jag sitter i soffan med mina SYSKON! jag är så lycklig, ni fattar inte hur mysigt det är att ha sina syskon här.

timmar räknas ner

vad gör jag uppe så här tidigt? jo jag är grymt förkyld eller är nära på att bli iaf. näsan är proppad med snor o halsen kliar o sticks. så jag tänkte att jag lämnar rummet så att elin får sova ifred lite o jag njuta av en kopp tea o en halstablett som antagligen inte funkar, men nya ska köpas idag.

igår kväll när jag la mig för att sova så gick det inte att sova. ni skyller detta kanske på att jag är förkyld, men icke. magen pirrade som om ajg var ett litet barn som väntade på jultomten. men jag väntar på något mycket bättre. för om ca 7 timmar får jag krama mian syskon som gör entré i afrikaland. pirrade hela dagen igår i magen o gör det fortfarande. jag tror inte ni fattar hur glad jag är. hoppar runt o bara längtar o väntar på att krama dom, för att det är nämligen så att mina syskon är dom bästa. ni kanske tycker att ni har dom bästa men det beror bara på att ni inte har testat att ha mina som era syskon. men det kommer ni heller aldrig få för jag tänker behålla dom för mig själv. så självisk är jag!

igår besteg jag, jacke, anton o antons fästmö(!!!) fanny en krater(tror jag att det heter). dom förlovade sig på zanzibar men jag har inte skrivit om det eftersom dom ville tala om det för alla själva först innan det skrev ut på bloggar, GRATTIS! kratern ligger ganska så väldigt nära oss, men det är verkligen död så det är inte så att man skulle vara rädd eller ens märkte av att det har någonsin varit en vulkan. men upp på den gick vi, skit jobbigt även om det inte är högt för brant är de. o så måste man ju akta sig för alla kossor, åsnor o getter som käkar just där jag vill gå. blev ett ärovarv runt kratern o sen gick vi ner i den där det var ännu fler djur plus massa barn som hängde efter oss när vi gick runt. det var bara synd att det var molnigt o kallt igår annars skulle det vara ännu finare att se ut över tanzanias kullar o fält!

bilder

jag har lärt mig att byta däck!
lektion
avslutning i kyrkan med barnen som varit med på lektionerna!
lite vila
mys o bus
detta är min nyaste kompis. blev kompisar i lördags o eftersom ingen av oss pratar swahili så kommer vi mycket bra överens!


kramar o arga masajer

förra veckan så skulle jag ta en dalladalla från kyrkan o hem till hectors hus. det var jag o alla masajkvinnorna som blev inpackade i dalladallan. väldigtttrevliga kvinnor var det. vi pratade lite så mycket jag fattade o som fattade mig. vi har märkt av att människorna här är väldigt hjälpsama. förklarar hur saker går till o hjälper oss att fatta i allmänt vad i ska göra o när. så dessa kvinnor bestämde sig för att hjälpa mig tt komma av på rätt ställe även då om inte visste var jag skulle o jag har inen anning om vad området vid hectors heter. först försökte dom att få mig att gå av vid radion då man kör förbi påvägen ut till hectors. jag sa, nä här ska jag inte av o dom lät mig sitta kvar. men sen kom vi till ett sälle där dom tyckte absolut att det var dags att gå av(till er som vet hur det ser ut här, jag tror att det är någonslags kvarni ett skjul o uppe på kullen ligger en kyrka när hectors, DÄR). jag sa än en gång att det inte alls var dags för mig att gå av. men om det är något jag är rädd för så är det arga masajkvinnor eller ja.. arga masajer överhuvudtaget. för att istället skrika på swahili där jag kanske kan fatta 3 ord emallan åt så fattar jag ju inget när dom skrika på kimasaj, detta gurglande o rullande språk(nej dom pratar inte klickspråket dom heller). det ända jag kan på det språket är 2 sätt att säga hej o svara o nästan säga tack. har även kunnat säga giraff me glömt det helt. men inget av dessa ord sades i meningarna, det är dags för dig att gå av nu fattar inte du det, eller vad dom nu sa. så jag vågade inget annat n att betala o gå resten av vägen hem som visserligen inte är lång men ändå.

idag bestämde jag o elin att vi skulle ta en promenad hem från kyrkan. vi köpte med oss en annanas som vi snart ska äta upp o påvägen kom vi på att det är npg dags att lära sig att bära saker på huvudet. o som ni vet så är det söndag idag o det innebär marknad här. så påvägen hem möte vi massor av människor som skulle dit. man får ju alltid mycket uppmärksamhet när man är ute o går som vit här. man får ännu mer när man är vit o försöker balansera en annanas på huvudet. men jag måste säga att jag gjorde det bra. kundet gå några steg då o då utan att hålla i den. så snart kanske jag kan gå med resten av kvinnorna med saker på huvudet. 


igår var det sista dagen i kyrkan med barnen. jag har haft väldigt roligt med dom o kommer sakna dom för aldrig har jag fått så goa kramar så jag har fått av dessa barn. 
det blev lekdag o dom små blev ner sprugna o fattade inte reglerna så jag kom på en egen lek till dom. man höll varandra i händerna o hoppade i sidleds runt runt. detta uppskattades väldigt mycket av dom små  så i en halvtimme hoppade jag o små barnen runt, ibland behver det inte vara så krångligt för att det ska vara roligt. 
i mitt försök att fatta vad dom säger har jag kommit på något smart. jag lär dom svenska! å igår lärde jag några av barnen att sjunga, min far han har 3 bråkiga små grisar, en svart, en  blå o ensom han inte vissar. duktiga var dom,så snart kanske hela tanzania pratar svenska o jag har lyckats!   

språk frustration

idag har vi haft heldag i kyrkan med barnen. lektionerna som vi haft under några veckor ska avslutas imorrn med någonslags sammling. kommer sakna barnen dom är ju ganska så roliga o gulliga ibland. men igår var de det värsta jag varit med om. jag o jacke hade en klass på ca 40 barn i åldern 5-8år. o jag vet itne vad som hade flögit i dom men lyssna o va tysta ville dom icke. o det är så det verkligen är frutrerande att inte snacka swahili språket. för fy va arg jag var på dom. men det gick ganska så snabbt över. men jag gav dom ondaögat o sa NEJ, Sluta o sitt argt för det är som orden jag kan som passar in i den situationen som var. men nu efter en dag med barn som häng i armarna, dragit i håret osv är jag trött trött. men jag måste skärpa till mig för imorrn ska detta upprepas igen.

jag vet att jag tjatar men jag kan inte hjälpat för att jag är så glad att mina syskon plus sanna är här snart(på tisdag om någon har missat de). våran bil är dock inne på någonslags service. men det har sagts att den ska bli klar så att jag kan ta den på tisdag. hoppas att det stämmer. sen blir det safari för oss på torsdag o fredag(lake manyara o ngorongoro(stavning på det?)) sen på söndag flyger vi ner till ZANZIBAR där vi ska njuta av sol, strand o varmt hav i 5 dagar sen tillbaka hit upp i några dagar sen far dom hem till kylan igen.

o så kommer vi runt den 26 mars tror vi..

pratade med min mor igår kväll. kom lite i chock när hon berättade att hon o pappa kommer antagligen komma i slutet på mars o stanna här i 2veckor. detta är något jag missat helt. i söndags sa julius till mig att anette kanske kommer då, detta hade jag hört talas om, sen fortsatte han med att säga o dina föräldrar kommer väl oxå?. nej svarde jag, det är mina syskon som kommer o dom kommer om en vecka. men vem av oss var det som hade fel? jo jag! ni är varmt välkomna mina kärra föräldrar, ni ska inte tro annat. men det kom som en chock att det var helt plöstligt bestämt. karibu sana!

strömen är tillbax nu helt o hållet(hoppas att det håller bara!) igår kväll var det bara halva huset som fungerade. o det typiska är ju att det inte ska finnas där man behöver den som mest, typ till spis,kyl o frys. men nu funkar det o jag ber att det ska fortsätta så, jag har ju glass i frysen!

pratade med min syster igår som var lite rädd över hur det kommer att vara på safarin. hon o sanna hade sett på tv att det kunde hända olycker osv när man var ute hos dom vilda djuren. försökte förklara att det inte är så farligt. för det har robert sagt, om man nu kan lita på den karln då ingenting är farligt enligt honom när det kommer till djur så länge lejonen inte är sjuka o fått smak för människokött. men vi kommer ju att överleva detta det är jag ju säker på! 

  

back in the hood!

nu är vi tillbaka i vårat hus igen. känns som att komma hem. så det har väl blivit vårat hem nu. det som har varit tråkigt är att det har varit strömlöst mest hela tiden, nä inte ens generatorn fungerade eller jo det gjorde den till slut, så alla hus tändes utan vårat. vad är oddsen? men nu funkar det igen halleluja! vågar dock inte kolla hur det ser ut i frysen. tror att det har tidnas upp o kommer nu att frysas igen. har för mig att det inte är så bra att sånt händer. men i jag har nog ätit värre saker än upp tinat o nerfryst igen här under dom senaste månaderna!

jag har fått höra att ni har mycket snö hemma. jag tycker inte alls att det är fuskit eftersom jag inte tycker om kyla. jag såg snö i söndags på toppen av mount meru. kollade lite på det o njöt att jag kunde gå runt i klänning i värmen o slippa traska runt i snön.

tack för alla stöttningar jag fick när jag skrev det senaste inlägget. innan jag åkte hit bestämde jag mig för att om jag får ett barn att skratta om dagen skulle jag vara nöjd. men det var inte så lätt. men igår när jag hade lektion så kom en liten kille fram till mig o såg lite ledsen ut. jag bestämde mig för att han borde få en kram o sen log han o hade svårt att lämna min sida. han stod till o med kvar när jag satte mig i bilen för att åka hem. det är såna händelser jag måste tänka på. o sen alla dom där gossarna jag bråkade med på lektionen så att dom skrattade så vi fick ondaögat från klassen som blev störda brevid!
jag brukar ha engelska lektioner, men igår blev det alltså matte. mina matte lärare skulle nog ha förbjudtit detta att ske då jag inte är någon vidare matte människa. men jag hade mina glansdagar i det ämnet oxå. under låg o början av mellanstadiet. o som tur var så är inte barnen som jag hade igår äldre än 8år så mina kunskaper räckte till. 

idag är det bara en vecka kvar tills mina syskon o sanna kommer! 

2010 here we go!

började det nya året med att butta igång våran bil kvart över 12, härligt!

skulle idag åka från hectors hus till redion. lämnade huset runt 2 och kom fram vid 20 över 6. det är en sträcka på ca 3km vill jag oxå säga. hur är detta möjligt? jo man har en gammal bil med dåligt batteri. men nu har vi ett annat batteri tills på måndag tack vare goa vänner o hjälpsamt folk. det är spännande liv här i afrika!

den senaste veckan har varit väldigt tung för mig. men det börjar bli bättre. jag har nu efter 3månader kommit fram till att det är ingen faddergala jag kollar på när jag är här. det är inget reklam insalg för att vi sak bli faddrar. det går inte bara att byta kanal o glömma. svårigheterna är runt mig hela tiden. kankse låter konstigt att det tagit såhär lång tid för mig att fatta de. fattat ha jag nog alltid gjort men nu inser ´jag det verkligen, o det är jobbigt.

jag o elin har haft en klass inne i kyrkan med barn i 10års åldern på ca 20elever. det har varit så roligt. men skrattar väldigt mycket med dom o dom skrattar väldigt mycket åt mig när jag försöker prata swahili. men roligt har vi haft det. men nu vet vi inte riktigt hur det kommer att bli efter som vi tror att skolan börjar på måndag. 

gott nytt år alla o håll era nyårslöften! på måndag ska jag va tillbaka i huset o då kommer det uppdateringar oftare!


RSS 2.0