djur i naturen

Imorse fick vi ett möte på den smala grusvägen som leder ner till ngorongoro. Det var icke en bil, icke heller en buss men en väldigt stor elefant. Om elefanter kan vakna på fel sida så gjorde denna det, annars så hade den bara något emot våran bil. för den kom emot oss på ett lite argt sätt. Vi bakade, den följde efter. Vi fortsatte att baka o den fortsatte att följa oss. Men efter ett tag blev den hungrig o käkade så då smög vi oss förbi den. Ibland är det spännande!

 

Igår klockan 9 kom bilen o hämtade oss. vårat mål igår var lake manyara.  Vi han inte ens komma till national parken innan en flock zebror stod efter vägen o åt. Vi åkte även förbi några hyddor där en masajman bor med sina 36 fruar och 150 barn(undrar om han ser skillnad o kan namnen på alla barnen?)! helt sjukt tycker jag. Om man tycker att det är mycket tjat på ett fruntimmer fatta 36. Men det är ju klart, här får man väl inte säga ifrån, det är ju manen som bestämmer. Tur att jag inte är masaj! Kom iaf fram till parken o nästan direkt vi kommit dit vart det fart på bilen för att ett hett tips hade nått chaufförens (karim) öron. Vi åkte fram till några träd o stirrade o efter en lite stund kunde vi se den. Förra året såga karim inte detta djur en ända gång i lake manyara o man brukar bara se den i serengeti. Han upprapade gång på gång vilken tur vi hade som fick se den här. Djuret som låg uppe på en gren o slappade var en leopard. Första djuret var nu av checkat på the Big 5 listan. Vi for vidare o fick se elefanter(djur nr2, check!), bufflar(djur nr3, check), gnuer, giraffer, flodhästar, olika apor osv. efter några timmar åkte vi till hotellet för att äta(super gott) o vila oss.

 

Idag lämnade vi hotellet för att åka till ngorongoro national park. Starten på dagen blev spännande. Elefant möte o nästan direkt vi kommit ner i kratern så kom 2 geparder gående brevid bilen(bilder kommer att komma). Än en gång fick vi höra vilken tur vi hade. Sen åkte vi vidare ojdå, där ligger det visst ett stort lejon(djur nr4, check). Dom är väldigt stora ändå dessa lejon. Det blev två till lejon under dagen på nära håll. Ett som la sig under bilen för att få lite skugga. Man är inte så kaxig när lejonen kommer gående brevid bilen o man har öppet tak. På långt avstånd lyckades vi se 13 av dom 18 noshörningarna(djur nr5, check, klart!) som finns i kratern. Tusen tals zebror o gnus, antiloper, o väldigt många babianer, hyenor o fåglar blev det.

Detta land är ju faktiskt bland det vackraste jag vet. Brukar aldrig bry mig riktigt om hur naturen ser ut. men här blir man lycklig när man ser den. Det är så maffigt o storslaget! 2 riktigt lyckade dagar har det varit. Om ni har möjlighet, kom till tanzania o njut!


Kommentarer
Postat av: robert

Håller med, i synnerhet ditt sista stycket. Leopard kan jag hålla med om att där hade ni tur, men ni var väl ute på en tur i parkerna? Gepard är 50/50 i Ngorongoro. Så att kunna pricka av alla på en tur i de 2 parkerna det är tur. Med en sådan tur kan det passa med ett litet Ps 8.

2010-01-16 @ 11:21:54
Postat av: Mia

Nu blev jag allt lite avis på er. Leopard har jag inte sett sedan Serengeti 2002 eller om det var 2003...

2010-01-16 @ 15:23:22
URL: http://lightonthehorizon10.blogspot.com/
Postat av: Anncatrin

Stort GRATTIS på födelsedagen Sara! Hoppas ni får det riktigt gott o mysigt på Zanzibar! Spännande utflykt ni var på häromdagen! Ha det bäst! Massa kram på dig och de dina! :) kram

2010-01-17 @ 10:00:38
Postat av: Simon Genelöv

Stackars masajman, vilket tjat det ska bli om man har 36 fruar...

2010-01-17 @ 10:19:09
Postat av: Bengt Karlsson

Känner mig lite avunsjuk när ni beskriver mängden djur ni sett. Palle och jag såg inte hälften så många. Vi får åka ner igen och reparera detta. Grattis till en fin safari.

2010-01-17 @ 12:39:17
Postat av: Sara Genelöv

Låter som att ni har det helt underbart!

Här snöar det!

KRAM

2010-01-18 @ 16:02:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0